Humor

Met humor de mensen spiegelen en in beweging zetten is mijn drijfveer.
De combinatie van inhoud en cabaret heeft mij gebracht waar ik nu ben: mede eigenaar van een netwerkorganisatie HRD Professionals en eigenaar van het cabareteske Dwarskijkers.

Humor komt van het latijnse “(h)umor”, een van de vier lichaamsvochten. (zwarte gal, gele gal, bloed en slijm) Als de vochten in balans waren, was men gezond, voerde een van de vochten de boventoon, bijv. de zwarte gal, dan was men melancholisch.

Van Dale over humor: Oog en gevoel voor vrolijk makende tegenstrijdigheden tussen voorkomen en bedoeling of betekenis van zaken, handelingen en gebeurtenissen: de neiging het vrolijk makende in gebeurtenissen het meest te doen uitkomen.

Gelotologie komt van het Griekse “gelos”, wat lach betekent. Door te lachen worden allerlei orgaan systemen gestimuleerd: hartslag, ademtempo, bloeddruk, hartritme, elektrio-chemische breinactiviteit, huidtemperatuur, productie van hormonen en immuun substanties.
Lachen en huilen kunnen tegelijkertijd voorkomen, de traanklieren kunnen ook door lachen geactiveerd worden. Lachen zorgt er voor dat er endorfinen vrijkomen, die o.a. zouden helpen tegen pijn.
Made with by DingDong Webshop Tilburg
contact annulerensluiten
Please enable javascript to use this contact form.
Dwars contact!
Ik wil graag
dwars contact
dwars contact
cabaret op maat
organisatie ontwikkeling vanuit een dwars perspectief
iets met ZOT en DWARS
reactie op mijn vraag


Naam: ...
Bedrijf: ...
E-mailadres: ...
Telefoonnummer: ...

Vragen / wensen / opmerkingen:
AANVRAAG VERZENDEN